Voorjaar: Tulpenveld


Tulpenveld

In het voorjaar staan de velden in de ‘Bollenstreek’ bij Lisse en Hillegom vol met kleurrijke bloemen. Dit maal ben ik bij een tulpenveld aan de slag gegaan met rode en gele tulpen. Met zoveel kleur en pracht  en bebouwde achtergrond is het de uitdaging om er toch een foto van te maken die anders is dan die van de vele toeristen. De eerste foto is op de scheidslijn tussen de gele en rode tulpen. Lekker dichtbij en bovenop de gele tulpen met 16mm groothoek.

[cml_media_alt id='771']Yellow and Red Tulips | Gele en Rode Tulpen[/cml_media_alt]

Yellow and Red Tulips | Gele en Rode Tulpen

Tussen de rode en gele velden wordt altijd wel een bol gepland die er eigenlijk niet thuishoort. Dus een gele tulp in een rood veld bijvoorbeeld. Ook in dit veld was dit het geval. Deze gele tulp is te ver afgedwaald van zijn gele broertjes en zusjes.

[cml_media_alt id='772']Have you seen my brothers and sisters? Heeft u mijn broertjes en zusjes gezien?[/cml_media_alt]

Have you seen my brothers and sisters?
Heeft u mijn broertjes en zusjes gezien?

Ik heb foto’s gemaakt met drie verschillende objectieven. Namelijk de 16-35mm f/4.0 groothoek, de standaard zoom 24-70mm f/2.8 en de telelens 70-200mm f/2.8. Dit onderwerp leent zich in feite voor alle drie de objectieven.  Vaak geeft de telelens de meest interessante uitsneden op. Je kunt een eenzame tulp beter isoleren en je krijgt een meer platgedrukt beeld met minder scherptediepte.  Ook geeft het beter aan hoe omvangrijk het tulpenveld is.

[cml_media_alt id='773']Solitair yellow tulip among his red brothers Eenzame gele tulp tussen zijn rode broeders[/cml_media_alt]

Solitair yellow tulip among his red brothers
Eenzame gele tulp tussen zijn rode broeders

De foto’s zijn gemaakt met de Nikon D800 en de hierboven genoemde Nikkor objectieven. De post-processing op de computer met Adobe Lightroom 5.1 en NikSoft Color Efex Pro 4.0. Ik hoop dat je de beelden mooi vindt en bedankt voor het lezen van mijn blog.

Groet,
Richard